Vastagbélrák her2, A HER2 pozitív emlőrák célzott kezelése | ujhelyijeno.hu

A HER2 amplifikáció és vizsgálata

A HER2-pozitív mellrákban és gyomorrákban már hazánkban is elérhető és OEP-támogatott a célzott kezelés, amelyet a HER2-fehérjét gátló monoklonális antitesttel végeznek.

Nem tudok szemölcsöket csinálni

A hibásan termelődő fehérje gátlására ilyenkor egy kismolekulájú enzimgátló nevű készítmény tűnik alkalmasnak, amely nemcsak az EGFR-t, hanem a HER2-t is gátolja.

A es kromoszómán elhelyezkedő HER2 gén felsokszorozódása többféle ráktípussal is kapcsolatba hozható.

hpv impfung bei fertőzés

A rákot ezekben az esetekben az okozza, hogy a gén a normálisnál több példányban vastagbélrák her2 jelen az örökítőanyagban, ami a HER2-fehérje fokozott mértékű termelődését eredményezi. A HER2 megsokszorozódását többféle módszerrel is ki lehet mutatni, a szövettani vizsgálatnál azonban néha megbízhatóbb eredményt ad és ilyenkor kötelező is elvégezni a génvizsgálatot.

A HER2-pozitív mellrákok diagnosztikájáról itt olvashat bővebben: Személyre szabott gyógyítás a diagnosztika tükrében.

szemölcsök eltávolítás után nőnek

A HER2-fehérje célzott gátlását törzskönyvezett formában ma kétféle ráktípus, a HER2-pozitív mellráknál és gyomorráknál alkalmazzák. A gyógyszer — egy célzottan ható monoklonális antitest — mindkét betegségre törzskönyvezett és az OEP által támogatott hazánkban is.

húgyúti papillomatosis

A hibásan termelődő HER2-fehérje gátlására egy kismolekulájú tirozin-kináz-gátló tűnik alkalmasnak: ez a gyógyszer nemcsak az EGFR, hanem a HER2 tirozin-kináz enzimét is gátolja, és jelenleg harmadik fázisú klinikai vizsgálatban van nem-kissejtes tüdőrákban.

A készítményt ezen kívül mell- és vastagbélrák her2, valamint fej-nyaki és agydaganatoknál glióma is vizsgálják második fázisú klinikai vizsgálat. A HER2 gént érintő pontmutációk vizsgálata hazánkban több laborban is elérhető, a molekuláris diagnosztika pontossága azonban jelentős szórást mutat az egyes laborok között.

hogyan kell kezelni a parazita férgeket

Diagnosztikai központunk nemzetközileg is elismerten garantálja, hogy a mutációs vizsgálatot a lehető legpontosabb eredménnyel végezzük el. Jelentkezés molekuláris diagnosztikai vizsgálatra Annak kiderítésére, hogy jelen van-e Önnél olyan mutáció, amely alapján már valószínűsíthető egy gyógyszer hatékonysága, molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végzünk. Papillomavírus csecsemőknél egy konzultáció keretében átnézzük leleteit, válaszolunk kérdéseire, felmérjük, hogy mely mutációk vizsgálatára lehet szükség.

papillomatosis vírus kezelése

Konzultációnkra az alábbi linken kattintva jelentkezhet:.

megbeszélések