Orrszarvú babával

Olvadás aranyos a veszprémi szélesszájú orrszarvú baba | ZooZoo Portál

Már látható orrszarvú babával külső kifutóban is az ország egyetlen indiai orrszarvú bébije Jelenleg  anyjával él, s látogatóink jó idő esetén A ritka orrszarvú borjú napi kg -ot gyarapszik, köszönhetően a napi liter anyatejnek, de már elkezdte a lédús gyümölcs és zöldségek fogyasztását is.

ag giardia synévo szemölcsök nőknél intim helyeken

A kis bika borjú 16 hónapnyi vemhesség után, probléma mentesen jött a világra szeptemberében s születését több éves kutató munka előzte meg. Az országban orrszarvú babával itt élő ritka indiai orrszarvú 3 egyede az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében él Nyíregyházán. A legfiatalabb, ivarérett nőstény, a 7 éves Aruna ben érkezett Berlinből,  a 14 éves apa állat, Hans ban Nürnbergből, szemölcsök ismét megjelennek a 10 éves anya, Jasmin  ben Planckendael-ből került az ország legnagyobb vastagbőrű gyűjteményével rendelkező Nyíregyházi Állatparkba.

féreg tabletták rendelésre a condyloma nemi szerveinek eltávolítása

A kis állat születésére -mely igazi zoológiai szenzáció- már több éve vártak a szakemberek, hiszen már az komoly szakértelmet igényel, hogy természetes módon párzásra bírják ezeket a fogságban nagyon ritkán szaporodó vastagbőrűeket. Mivel a nőstény csak néhány napig fogamzóképes és egyébként magányos életmódúak, nem volt egyszerű eltalálni a párzásra legoptimálisabb időpontot.

Ehhez nem csak a gondozók tapasztalatára  és megfigyeléseire volt szükséges, hanem a park állatorvos csapata is folyamatosan vizsgálta az állatok hormonszintjét.

A vemhesség előre haladtával már kamerarendszert is szereltek fel  egy speciálisan kialakított baba-mama bokszbanmelynek segítségével a születés pillanatát is sikerült megörökíteni. Az indiai orrszarvú a Földön élő öt orrszarvúfaj egyike, és a legnagyobb méretű ázsiai orrszarvúfaj.

A biztonsági környezet rendkívül gyorsan változik. Temetése Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését.

Testtömege kilogramm közötti. Latin neve elárulja Rhinoceros unicornishogy egyetlen tülke van, melyet a hím és a nőstény egyaránt visel.

Tartalomjegyzék

A centiméter vastag, barnásszürke bőre gazdagon redőzött, melynek hatására megjelenése a középkori lovagok páncélzatára emlékeztet - ezért nevezik a fajt páncélos orrszarvúnak is.

Természetes élőhelyén-Indiában és Nepálban- a fiatal egyedekre a tigrisek jelenthetnek veszélyt, a felnőtt állatok egyetlen ellensége azonban csak az ember.

papilloma meddig tart az enterobiosis klinikai megnyilvánulásai

Az egyik legnagyobb veszélyt mindmáig az orvvadászat jelenti számukra. Tülkének ugyanis a tradicionális keleti orvoslásban gyógyhatást tulajdonítanak, fájdalom- és lázcsillapítóként, valamint nemi vágyfokozóként használják. Emellett az emberiség létszámának növekedésével egyre nagyobb területek kerülnek művelésbe, emiatt az indiai orrszarvúak élőhelyei egyre fogyatkoznak.

paraziták tisztítására szolgáló komplex készítmény szoptató gyógyszeres férgek

A népességnövekedés másik következménye az élőhelyek szétdarabolódása, melynek hatására a populációk elszigetelődnek egymástól, így az állományok genetikai változatossága erősen leromlik. A faj védelme érdekébenaz Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége Fajmegőrzési Programot állított fel, melynek keretében mindösszesen 73 egyedet tartanak Európában s a nyíregyházi jövevény ban  a 4.

féreghajtók emberre a 4. típusú vastagbélrák

megbeszélések