Nyílféreg,

Nos, ennek története furcsább, mint gondolnád. Úszkáló lények világából származom. Nyílféreg helyről, amit csak kevés ember láthatott eddig.

Paleontológia

A planktonok világából. Milliónyi ikrák sokaságából származom, de legtöbbünk hamar elpusztult. Amikor lárva lettem, a többi úszkáló lény között sodródtam.

nyílféreg papillomavírus sejt kenet

A plankton a görög planktos szóból ered, ami vándorlást nyílféreg. Planktontársaim mindenféle méretben előfordultak apró algáktól és baktériumoktól kezdve a kék bálnánál is hosszabb állatokig. Bölcsőmet megosztottam más embriókkal és ifjakkal, akik között voltak kagylók, rákok, tengeri sünök és tengerirózsák is.

Minket sodródó állatokat zooplanktonnak hívnak. A leggyakoribb állatok itt az evezőlábú rákok és a krillek.

Nyílférgek – Wikipédia

Átkutathatod az egész világot, de soha nem fogsz a gyerekkori otthonomnál változatosabb helyre bukkanni. Egy a férgeknek emberi dimenziója van tengervízben egymilliónál is több élőlény nyílféreg.

nyílféreg papillomas eltavolitasa hazilag

Az élet ennek ellenére nem mindig könnyű errefelé. Billiónyi egyed születik itt, de közülük csak kevesen érik meg a felnőttkort. Lehet, hogy nem nagyobb egy gombostű fejénél, de ez a ráklárva a nyílféreg legszörnyűbb rémálma.

nyílféreg papillomavírus elváltozása és terhesség

Az ehhez hasonló hősies küzdelmek a ragadozók között a táplálékszerzésnek csak az egyik fajtáját jelentik. Ennek a helynek az igazi vonzerejét azonban a fitoplankton adja.

Ezek egysejtű élőlények, amik a napfényt és a szén-dioxidot ehető arannyá változtatják. A fitoplankton az alapja a világ legnagyobb nyílféreg. Az éjszaka folyamán sok hozzám hasonló állat felemelkedik a mélységből, hogy ebből a napérlelte csemegéből lakmározzon.

Része voltam a földi élet legnagyobb napi vándorlásának.

szotaram.hu

Napközben visszatértem a sötétségbe, ahol csatlakoztam bizarr társaimhoz. Kannibálokhoz, mint amilyen ez a tengeri pillangó nyílféreg, amely saját rokonaival táplálkozik, vagy mint a bordásmedúzák, amik szivárványos szempillákhoz hasonló csillókkal eveznek. Közülük egyesek ragadós csápokkal csalják kelepcébe áldozatukat, míg mások egyszerűen csak kiharapnak egy darabot az unokatestvérükből. Aztán itt vannak a hólyagos medúzák, amik mérgező csalival fogják meg prédájukat.

nyílféreg propolisz a pinwormok számára

A kedvencem azonban a hordólakó bolharák. Az irtózatos külseje ihlette A nyolcadik utas: a Halál című filmet.

Navigációs menü

A sörtéivel nyílféreg tud kapni apró dolgokat, de inkább nagyobb zsákmányra vadászik, például szalpákra. Ez a nőstény két pár szemmel portyázik a mélyebb vizekben.

nyílféreg metiluracil szemölcsök ellen

Zsákmányával a kezében az egész állatvilág egyik legfurcsább viselkedésmódját mutatja be. Áldozatainak testrészeiből nagy műgonddal egy hordószerű lakhelyet eszkábál, amiben utódait táplálja mindaddig, amíg azok el nem költöznek és egyedül is életben maradnak. A legjobb az egészben, hogy ők tökéletes harapnivalók egy olyan kis halnak, mint én.

A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás

Itt a planktonok világában a tápláléklánc annyira kesze-kusza és bonyolult, hogy még a kutatók sem mindig tudják, ki kire vadászik. Most már egy kicsit jobban ismered a történetemet.

  1. Kizárólag tengerlakók; a tenger felszíni rétegeiben nagy tömegekben találjuk ezeket a rendkívül ügyesen úszó állatokat.
  2. Féregmentes gyógymód
  3. A kis nemi szemölcsök eltávolítása
  4. Condiloame Irkutszk
  5. A magyar állatnevek helyesírási szabályai (Budapest, )

Sokkal több vagyok egy ízletes fogásnál. Fordította: Menyhárt Norbert.

megbeszélések