Májrák perfúzió, 1.3.2. Malignus, nem epithelialis daganatok

májrák perfúzió

A "mesterséges testben", amelyet a Zürichi Műszaki Egyetem ETHa Zürichi Egyetemi Kórház és a Zürichi Egyetem szakértői fejlesztették ki, egy szivattyú helyettesíti a szívet, egy oxigéngenerátor a tüdőt, dialízisegység a veséket.

májrák perfúzió papilloma kenőcsök és szemölcsök ára

Hormon- és tápanyag-infúziók helyettesítik azt, amit normál esetben a belek és a hasnyálmirigy biztosít. A rekeszizom légzés közbeni emelkedését és süllyedését ritmikus mozgások imitálják.

májrák perfúzió rossz leheletet érző férgek

A szakértők eredményeikről a Nature Biotechnology című szaklapban számoltak be. A megnövekedett túlélési idő lehetőséget teremt arra, hogy a májat még a transzplantáció előtt kezeljék. Ezáltal a hiányos májat is meg lehet menteni és beültetni - írták a kutatóintézetek közös közleményükben.

Egy csepp egészség: A máj és hasnyálmirigy daganatról kérdeztük Dr. Lóderer Zoltán sebész főorvost

Fotó: Wyss Zurich A szakértők a gépezetet disznómájak segítségével fejlesztették ki. A műszert tíz olyan emberi donormájjal tesztelték, amelyek nem feleltek meg egy szervátültetés minőségi kritériumainak, ezért elutasították őket az európai transzplantációs központok. Ezek közül hat a géppel történt kezelése után ismét kiemelkedő működőképességet mutatott.

májrák perfúzió édesvízi tartály paraziták

Évente húszan-harmincan halnak meg Svájcban, miközben májra várnak. Ha az új gép wormex felnőtt kilátás néhány szervátültetésre alkalmatlan donormájat regenerálni és mégis transzplantálni lehetne, akkor évente akár hússzal is több szervet lehetne beültetni - véli Clavien. A májrák perfúzió szerint akár már idén beültethető lehet egy, az új eljárással kezelt máj.

A máj három részre osztható: klasszikus lebenyke, portális lebenyke és májacinus. Klasszikus lebenyke A klasszikus májlebenyke egy nagyjából hatszögletű szövethalmazként látható a máj szövettani képén. A sinusoidok kevert portális és artériás vérrel mossák át a sejteket.

Hozzátette, meg van győződve arról, hogy a nemzetközi érdeklődés is meglehetősen nagy lesz a gép iránt. A szerkezet új utat nyithat a májrák perfúzió szenvedő betegek kezelésében is.

májrák perfúzió nemi szemölcsök kezelése fórum

megbeszélések