Földrajzi eloszlás

földrajzi eloszlás

INSPIRE — A népesség eloszlása — demográfia A téradattéma meghatározása A népesség földrajzi eloszlása — beleértve a népességi jellemzőket és a tevékenységi szinteket is — földrajzi rácsrendszer, régió, közigazgatási egység vagy más elemzési egység földrajzi eloszlás összesítve.

földrajzi eloszlás

Téradatok A Az adatokat sűrűség- vagy más néven gridtérképeken tüntettük fel. Ezeken Magyarország nem közigazgatási határok, hanem egy 1 km²-es rácsháló mentén van felosztva, az egyes cellák gridek színe a beleeső adat abszolút számának növekedésével sötétedik.

földrajzi eloszlás

Ezt a címek EOV koordinátákkal történő azonosítása teszi lehetővé. Minél sötétebb egy cella, annál több lakos található benne. Érdekesség, hogy vízrajz és úthálózat nélkül, csupán a népesség eloszlásából is kirajzolódik Magyarország térképe: felismerhetők a nagy tavak és folyók, megjelennek a nagyvárosok belső, sűrűn lakott részei, az alföldi területeken pedig az elszórtan, ritkán lakott tanyavilág.

földrajzi eloszlás

Metaadatok letöltése » xls, 36 KB 1 km²-re jutó lakásállomány A térképen az 1 km²-re földrajzi eloszlás lakásállomány látható. A lakásállomány a lakott lakásokat, a nem lakott idényszerűen, másodlagosan lakott, más célra használt vagy üres lakásokat, valamint a lakott üdülőket tartalmazza.

földrajzi eloszlás

Minél sötétebb egy cella, annál több lakás található benne. Érdekesség, hogy vízrajz és úthálózat nélkül, csupán a lakásállomány eloszlásából is kirajzolódik Magyarország térképe: felismerhetők a nagy tavak és folyók, megjelennek a nagyvárosok belső, sűrűn lakott részei, az alföldi területeken pedig az elszórtan, ritkán lakott tanyavilág.

földrajzi eloszlás

megbeszélések