Rákot szednek

rákot szednek
De mit is van e rettegett szó mögött? A rák egy gyűjtőfogalom, amely száznál is több betegséget foglal magában és különbséget kell tenni a rossz- és a jóindulatú daganatos megbetegedések között.

Nyitólap » Cikkek » A gyógygombák és a daganatos megbetegedések A gyógygombák és a daganatos megbetegedések Daganat, Tudomány Gyógygomba daganatos rákot szednek — Hogyan segíthetnek a gyógygombák? A gyógygombákat és kivonataikat világszerte alternatív megoldásként használják a daganatos megbetegedések leküzdésében.

A gyógygombák gyógyhatásai ebből a szempontból is rendkívül sokrétűek.

  • A brit férgek képesek kezelni
  • Féreghajtó érték

A shiitake Lentinula edodesoka rákot szednek Grifola frondosa, maitakea pecsétvisazgomba Ganoderma luciduma mandulagomba Agaricus blazei Murill és a kínai hernyógomba Cordyceps kiválóan támogatják az immunrendszert.

Nem véletlen, hogy az Ázsia egyes részein már nagyon régóta használják őket a különböző megbetegedések gyógyítására. Kutatások bizonyították, hogy ezek a gyógygombák kiváló vírus-és rákellenes, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Kiegészítő kezelésként használhatók olyan gyakori ráktípusok esetében, mint a hasnyálmirigy daganat, a vastagbéldaganat, a nyirokcsomó daganat, a pajzsmirigy daganat, a mellékvese daganat, a petefészek daganat, a melldaganat vagy a végbéldaganat. Ennek elsődleges oka az, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak immunerősítő poliszacharidokat, elsősorban béta-glükánokat. Fontos megjegyezni, hogy bár ezeknek a gyógygombáknak mellékhatása nincs, mindenképpen kérjük ki orvosunk tanácsát, mielőtt a gyógygomba készítményeket elkezdjük szedni.

Immunrendszer erősítés A gyógygombák daganatos betegségekre elsősorban kivételes immunerősítő képességük miatt alkalmazhatók — kiegészítő terápiaként —, amit hatóanyagaik különleges összetételének és mennyiségének köszönhetnek.

  1. Eldobható tabletták férgek ellen
  2. Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?

A jól megválogatott gyógygombákkal optimálissá tehető immunrendszerünk működése, ami a legjobb fegyver a daganatokkal szemben. Ne feledjük: a legyengült immunrendszer miatt, sokkal könnyebben alakulhat ki daganatos megbetegedés — ezt akadályozhatják meg a gyógygombák. Az immunrendszer ereje tehát kulcsfontosságú a daganatos betegségek elleni küzdelemben. Áttétek kialakulása Rákos megbetegedések esetén az egyik legaggasztóbb probléma, hogy a szervezetben áttétek képződhetnek, ami jelentősen megnehezíti a rákbetegség kezelését.

Hogy ezek a helyi terjedésen túl, miért is alakulnak ki, rákot szednek mértékben ma sem tisztázott. Egy biztos, a daganatsejtek az egészséges sejteket rovására terjednek tovább.

A folyamat rendkívül összetett, a kutatók máig nem ismerik minden részletét annak, miként történik a daganatok áttétképzése.

rákot szednek

Ám hogy pontosan miként is használják az egészséges sejteket a továbbterjedésre a rákos sejtek? Ez a mechanizmus még a kutatók előtt is rejtély. Hogyan terjed a daganat? Alapvetően a daganat lokális, általában valamilyen szervhez kapcsolódik, és ezen, ebben terjed. Az áttétes daganatos gócok az elsődleges rák következményei, de sok esetben ezeket fedezik fel előbb az orvosok. Ha áttétek vannak a szervezetben, a daganatsejtek a test más részeiben is megtapadnak, és egymástól függetlenül, de párhuzamosan növekedni kezdenek.

Ha a daganatot megműtik, az azt követő sugárkezelés és kemoterápia arra szolgál, hogy az esetleg megmaradt daganatsejteket elpusztítsa, s megsemmisítse a — még képalkotó vizsgálatokkal kimutathatatlan — már áttétesen megtapadt, illetve a szervezetben keringő tumorsejteket.

Egy rákos megbetegedésnél, valamint, ha az áttétek a szervezetben kialakultak, a gyógyszerek mellett gyakran javasolt rákot szednek különféle alternatív, kiegészítő kezelések alkalmazása.

Ezek más módon támogathatják a gyógyulás folyamatát, és igyekeznek meggátolni, hogy a szervezet túlzottan legyengüljön.

rákot szednek

A gyógygombák alkalmazása ilyen szempontból határozottan jótékony. A gyógygomba hatása jótékony az idegrendszerre nézve, csillapítja az allergiát, csökkenti a vérnyomást és szabályozza a vércukorszintet. Felerősíti a szervezetet. Gyógygomba rák ellen Nem véletlen a gyógygomba készítmények tumorellenes hatása, hiszen összetevőik együtt szállnak szembe a betegséggel. A shiitake lentinán hatóanyaga az immunrendszeren át fejt ki daganatellenes hatást, a mandulagomba a rákos sejtek elpusztulásához járul hozzá immunmodulátorként.

Szintén a tumorsejtek megsemmisítésében működik közre a bokrosgomba, mely a fehérvérsejtek számát is növeli. A pecsétviaszgomba is élen jár a rákot szednek elleni küzdelemben a rezveratrol pedig a daganatos sejtek programozott halálát segíti elő és védi a szívet. Tekintsük át részletesebben a két legfontosabb daganatellenes gyógygomba, a shiitake és a mandulagomba hatásait: Shiitake: talán a legismertebb gyógyhatású és az egyik legnagyobb mennyiségben termesztett ehető gombafaj, fehér a húsa, íze a hagymára emlékeztet.

Neve fán növő gombát jelent, alakja a vargányára hasonlít. Ázsiában a shiitake gombát éve a hosszú élet szimbólumának tartják egészségvédő tulajdonságai miatt, és gyakorlatilag gyógyszerként alkalmazzák.

A gyógygombák és a daganatos megbetegedések

Felismerték, hogy fogyasztásával jelentősen nő a vitalitás, és a betegségek is jóval kisebb eséllyel támadnak meg. Mára a modern orvostudomány is egyre inkább kihasználja a shiitake gomba kiemelkedő immunerősítő hatásait. Ezt a tulajdonságát igazolja a Floridai Egyetem kutatása, melyben kimutatták, hogy a shiitake gomba fogyasztásával javul az immunválasz. Az egészséges önkéntesek részvételével elvégzett 4 hétig tartó vizsgálat eredményeit a Journal of  American College of Nutrition szaklapban publikálták.

A gyógygomba hatása, hogy csökkentheti a vérnyomást és akár százalékkal a koleszterinszintet. Immunológiai előnyein túl, a vírusok, a káros baktériumok és gombák ellen is bevethető, esetenként beválhat a súlyos rákot szednek, valamint az ízületi gyulladással szemben.

rákot szednek

Egyedülálló vitamin- ásványianyag- és antioxidáns-forrás. Gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, magasabb koncentrációban tartalmaz cinket, illetve Rákot szednek és Rákot szednek. Bővelkedik rostokban, keményítőkben, fehérjékben és ergoszterinben, ami a D2-vitamin előanyaga. Többféle antioxidánsígy a daganatok megelőzésében és kezelésében is közreműködő összetevőt tartalmaz, ilyen rákot szednek szelén, a galluszsav és a katekin.

Fachet József professzor és japán kutatók, köztük a magyar tudós közvetlen kollégája, Chihara professzor, izolálták először a shiitake-ből kinyert lentinán nevű béta-glükán poliszacharidot. Laboratóriumi körülmények között végzett vizsgálatok során segítségével az esetek nagy százalékában sikeresen csökkentették, vagy visszafordították a rákos sejtek burjánzását.

A lentinán gyakorlatilag egy biológiailag aktív makromolekula, amely az immunrendszer erősítése révén válthat ki daganatellenes hatást. A magyar kutatások jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Japánban, majd ezt követően Kínában, a gombából kivont lentinánt gyógyszernek minősítették, és a kórházi rákkezelés hivatalos kiegészítőjeként használják.

Európában rákellenes gyógyhatását egyelőre hivatalosan nem ismerik el. Hogyan hat a lentinán a daganatokra? A lentinán nem úgy működik, hogy közvetlenül elpusztítja a rákos rákot szednek. Hatását közvetve, az immunrendszeren keresztül fejti ki, méghozzá úgy, hogy aktiválja a természetes ölősejteket, amelyek elpusztítják többek között a rákos sejteket és a vírusokat is. Szintén a lentinán hatására, hatékonyabban veszik fel a harcot a daganatok ellen a T-lymphocyták és B-lymphocyták, rákot szednek más rákellenes faktorok.

Japánban és Kínában elsősorban a következő ráktípusok kiegészítő kezelésében alkalmazzák a lentinánt: gyomorrák, vastagbélráktüdőrák, leukémia, rákot szednek, mellrák, prosztatarák, végbélrák kiegészítő kezelésére és megelőzésére is használják a daganat fajtájától függően orálisan, vagy intravénásan adagolva.

Mire jó még a shiitake gomba? Nem csupán a daganatok kiegészítő kezelésére, illetve megelőzésére lehet alkalmas a lentinán, és így a shiitake gomba. Ahogyan már korábban említettük, jótékony hatásai rendkívül szerteágazóak. A legfontosabbak ezek közül a következők: Általános immunerősítés. Vitalitás növelése időseknél. A HPV ellenes hatása révén a méhnyakrák megelőzése.

1. Emlőrák

Koleszterinszint csökkentése. A legtöbb antibiotikumra rezisztens, súlyos tüneteket okozó Staphylococcus -aureus-szuperbakterium  baktérium semlegesítése. Természetesen a kellemes ízű, nyers, vagy feldolgozott shiitake gomba fogyasztásával a lentinán is bejut a szervezetünkbe, kúraszerű alkalmazásához azonban ennél nagyobb mennyiségre van szükség. Ráadásul, a lentinán hőérzékeny, ezért a gomba sütése, főzése során károsodhat. Éppen ezért — akár megelőzésről, akár kiegészítő kezelésről van szó —, a lentinánban gazdag shiitake őrleményt, illetve a kivonatot tartalmazó táplálékkiegészítők jelentik a legjobb megoldást.

Tüdő és hörgőrák: 792 495 áldozat

Mandulagomba Brazíliában a századelőn komoly fejtörést okozott, miért élnek tovább és egészségesebben egy kis, hegyi falu, Piedade lakói. Kiderült, hogy az itt élők, sok mandulagombát fogyasztanak, ennek köszönhetik jóllétüket. Nem véletlenül nevezik Cogumelo de Deus-nek melyet Isten gombájaként fordíthatunk leilletve Cogumelo da Vida-nak, azaz az Élet gombájának.

Közismert nevét mandulaszerű ízéről kapta. A mandulagomba tartalmazza a legtöbb jótékony hatású rákot szednek, elsősorban alacsony molekulasúlyú, ezért gyorsan hasznosuló béta-glükánokat, amiknek kimagasló immunerősítő hatását köszönheti. Ez az oka annak, hogy a gyógygombák közül a mandulagomba számít a legjobb immunmodulátornak, ami nagyban hozzájárul daganatellenes hatásához.

Ezt a tulajdonságát laboratóriumi körülmények között és állatkísérletekben is bizonyították.

Kemoterápia: kerülni kell az antioxidánsokat

Alkalmazása megakadályozta, hogy az egerek szervezetében áttétek alakuljanak ki, a már meglévő metasztázisok növekedését is meggátolta. A mandulagomba stimulálja a T-limfocitákat és a makrofágokat, kiváltva a rákos sejtek sejthalálát. Kutatások és tapasztalatok szerint abban is segít, hogy a kemoterápiát kapó páciensek jobban tolerálják a kezelést. Külön előny, hogy a benne lévő sodium-pyroglutamát a rákos sejtek érhálózatának kialakulását blokkolja.

Facebook Az átlagembernek a "gyógynövény" kifejezés a természetgyógyászat világába tartozik, ami nagyon távol áll a tudománytól, a laboroktól, a kémcsövekben molekulákat szintetizáló fehér köpenyes emberektől. Pedig a valóságban ez nem így van, sőt sokszor egy gyógynövényben és egy gyógyszertablettában hajszálpontosan ugyanaz a hatóanyag található.

Ugyanilyen hatást gyakorol az ergosterol is, amelyet a mandulagomba szemölcsök az orcán tartalmaz, dupla hatást fejtve ki daganatos betegség esetén.

De nemcsak az antioxidáns béta-glükánoknak köszönheti hatékonyságát ez a rostdús gomba. Olyan, nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat találunk meg benne, mint a kálium, kalcium, nátrium, vas, foszfor, réz, folsav, biotin, niacin és rákot szednek, igen fontos aminosavak, illetve számos B-vitamin, E-vitamin és D-vitamin. Ezek közül több összetevő rendelkezik antioxidáns tulajdonságokkal. Összegezzük, melyek a mandulagomba egészségvédő tulajdonságai: Csökkenti a vérzsír- és a koleszterinszintet, ezzel segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, gyulladások kialakulását.

Fogyasztásával az artériák rugalmassága megőrizhető, így az atherosclerosis is kisebb eséllyel alakul ki.

Vastag- és végbélrák: 268 783 áldozat

Javítja az inzulinérzékenységet. Alkalmas a hepatitis kezelésére. Természetes HIV-vírus elleni szernek számít.

Baktérium- és Candida-gomba ölő. Segíti a sérült májsejtek regenerálódását. HPV ellenes hatása révén a méhnyakrák megelőzése. A legtöbb antibiotikumra rezisztens, súlyos tüneteket okozó Staphylococcus aureus baktérium semlegesítése. További érdekességek a kísérletről a The medicinal-mushrooms-cancer about cancer szakmai oldalon olvashatók.

A mandulagomba tehát kitűnő immunerősítő, mérsékelheti a kemoterápia mellékhatásait, valamint hozzájárul a daganatok megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez, rákot szednek betegségek esetén pedig jelentősen javíthatja az életminőséget.

Igazi védőbástya, ha az egészségünkről van szó, alkalmazása kiegészítő fokális humán papillomavírus lehet hatásos! Pecsétviaszgomba és bokrosgomba Bizonyos gyógygombák, mint amilyen a pecsétviaszgomba vagy a hernyógomba, kimutathatóan gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással is rendelkeznek, illetve elősegíthetik a tumor zsugorodását.

A legtöbb áldozatot szedő daganatos betegségek Szerző: Medipress Félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ha rákkal diagnosztizálják, mivel a rák gyilkos természete miatt a második legtöbb életet követelő halálos betegség. Ha korán is felismerik és a legújabb kezeléseket alkalmazzák, még mindig nem biztos a gyógyulás. Miközben számos sikeresnek nevezhető kezelés létezik manapság — melyek 10 éve még nem léteztek — nem mondhatjuk, hogy meglenne a rák ellenszere. Ennek igen sok oka van. A sejtek abnormális növekedésének szempontjából legalább ráktípust különböztetünk meg.

megbeszélések