Összefolyó condyloma. Dermacenter Klinika

Orvosi Műszótár (Budapest, ) | Könyvtár | Hungaricana

A herevízsérv műtét nélküli megoldásáról A herevízsérv, vagy orvosi nevén hydrokele a külső férfi nemiszervek egy  gyakori elváltozása, melynek lényege, hogy a hereburkok között savószerű folyadék szaporodik fel, mely az illető herezacskófél megnövekedéséhez vezet.

féreg helye

A burkok között felszaporodó folyadék mennyisége  a minimálistól  akár a ml- ig terjedhet. A jelenséget  a  tompa ütéstől, gyulladástól kezdve  számos ok kiválthatja, sokszor egy nehezebb tárgy emelése is  elegendő.

a lenyelés diagnózisa

Maga a herevízsérv  nem veszélyes vagy súlyos elváltozás, de egy  bizonyos méret felett kellemetlenné válhat. Napjainkban az ultrahangvizsgálattal egyértelmű diagnózist lehet felállítani és többféle megoldás közül választhatunk.

paraziták felnőtteknél

A folyadék összefolyó condyloma leszívása régen ismert eljárás, sajnos végleges  eredményhez nem szokott vezetni, mivel a folyadék lassan visszatelődik. Ezért az utóbb száz évben a műtéti megoldásoké volt a főszerep.

Ezek közül is több eljárás ismert és használt a napi gyakorlatban főleg a Winkelmann, a Bergmann és a Lord műtéteket  alkalmazzák világszerte, így  összefolyó condyloma is. Az utóbbi évtizedekben  merült fel, hogy a vízsérv  folyadéktartalmának leszívása után az üregbe  valamilyen ún.

kenőcs szemölcsök tőlük

A módszerre csak az ún. Többféle anyaggal van tapasztalat, A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, vágás nélkül történik,a leszívott folyadék helyére néhány milliliter szklerotizáló anyagot adunk. A  napjainkra felgyűlt tapasztalatok alapján az arra alkalmas esetekben a műtét hatékony és lényegében veszélytelen alternatívájáról van szó.

moxibustion fórum

Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

megbeszélések