Húsméreg

Nyúlbetegségek in English with contextual examples

Kiss János szerk.

Információs és oktatási magazin A hagymák könnyei rontják a látást A hagymák könnyei károsítják a látást, egy nagy kiadványban a tudósok jelentést tettek arról, hogy a hagymák milyen veszélyesek lehetnek, amikor a zöldséget felszabadítják a héjból és vágják. Mint tudod, a hagymát vágva egy személy akaratlanul könnyek.

Wagner a legnagyobb élettitkot abban látja, hogy az élőszervezet az enzimképzést célszerűen szabályozni képes. Az élősejt a káros vegyi hatásokat ellen­súlyozni igyekszik ; két tényező képesíti erre : a sejt csodálatra­méltó érzékenysége a méreghatások iránt és megfelelő védekezés, ami leginkább ellenanyagok termelésében nyilvánul.

papilloma bij honden

Ismeretes, hogy pl. Bastin megfigyelte, hogy a borsónál a támaszt kereső kacs már akkor is elhajlik, ha 0' gramm súlyú selyemfonalat húzunk rajta végig.

megszabadulni a szemölcs papillómáitól

Elfving finn növénytan­tudós már régebben megfigyelte, hogy a növénysejtek megérzik bizonyos tárgyak közellétét. Molisch bécsi tanár kimutatta, hogy a rádium úgy hat húsméreg növényekre, mint a fény.

a nyirok méregtelenítése citrusokkal

Ha a lencse csiranövénykéje cinkkel kevert rádiumkészít­mény közelébe kerül, akkor csúcsával a rádiumos cink felé for­dul. Többféle alsórendű algák és gombák rendkívül finoman oldott rézvegyület hatására elpusztulnak permetezés!

szemölcsök a terhesség alatt

A bakté­riummérgek toxinok gyilkos hatása közismert. A húsméreg botulinus toxinja oly hatékony, húsméreg az egeret megöli oly parányi adag, melyet számtanilag a 3 törtrésze utáni 21 nullával fejezhetünk ki.

Az erjesztőgombák beszüntetik az erjesztő enzi­mek termelését, ha az erjesztőkádak szennyezettek. Krakow ben végzett kísérleteivel kimutatta némely vegyszereknek a sejtekre gyakorolt hatását akkor is, ha a hígítás 10—32 volt.

Tyson szerint a húsmentes életmód segítette hozzá, hogy közel 60 kilót adjon le, és csodálatosan húsméreg magát. Akkor, amikor sérülékeny és gyenge volt. Mike Tyson kábítószer és alkohol elvonókúrára került. Egy nap azt mondta egy interjú során, hogy evett egy egészen kis darab húst, valóban rosszul lett, visszajött az étel és extrém gyomorfájdalmaktól szenvedett.

Tíz és 32 nulla liter vízben egy gramm feloldva. Kolisko legújabb kísérletei sorozatán búzapalántákat vasgálic­oldattal öntözött, kitűnt, hogy a legnagyobb higítás aránylag leg­erősebben hatott a búzapalántákra; valószínű, hogy itt már a vasgálic atómjainak elektrónhatása rádióaktiv ereje érvényesül.

a szemölcsök önmagukban eltűnhetnek

Régen felmerült már a terv, hogy a szántóföldeket húsméreg zöldelő vetések felett villamosbesugárzással kellene permetezni. A rádium­sugarak élettani hatását már előzőleg említettük ; ismeretes, hogy a hosszas rádiumkisérletezés már több tudós halálát okozta.

bőr paraziták kezelése

megbeszélések