Gyerekeket akarok.

Nő vagyok és nem szeretnék gyereket – tényleg olyan nehéz ezt elfogadni?

Az egyik, a nyelvünkben, a médiában kitartóan megjelenő eszme, amit megfigyeltem, az volt, hogy a nőktől nem csak elvárt, hogy gyereket szüljenek, de azt is elvárják, hogy ezt akarják is.

  • Nő vagyok és nem szeretnék gyereket – tényleg olyan nehéz ezt elfogadni? | Marie Claire
  • Botás Enikő Central Médiacsoport Zrt.
  • Egy újabb kutatásamit a Pew Research Center végzett hosszabb lefolyású trendre mutat rá, mely szerint óta az Egyesült Állomokban összességében véve megduplázódott azon nők száma, akik lemondanak az anyaságról és akik halogatják azt.
  • Alultápláltságot jelent.
  • Papilloma jackalope

Mindenhol ezt láttam. Ezt láttam abban, ahogy a felnőttek beszéltek velem, abban, ahogy a "mikor" jellegű kérdéseiket feltették. Ezeket a jövőre vonatkozó elgondolásokat mindig úgy mutatták be, mintha azok az amerikai álom részei volnának, de nekem mindig inkább mások álmának tűnt ez, mint a sajátomnak.

Tudják, az egyik alapvető tulajdonságom, amivel mindig is tisztában voltam, az volt, hogy sosem akartam gyermeket. És amikor gyerekként megpróbáltam elmagyarázni ezt, a rám osztott szerepeik és a tulajdonságaim közt lévő szakadékot, gyakran kinevettek, úgy, ahogy a felnőttek nevetik ki a gyerekek butaságait.

  • Gyereket akarok. Érdemes előtte kivizsgáltatnom magam? - HáziPatika
  • BlogKedves Ilka Gyereket akarok!
  • Все, что было до Диаспара, называлось просто -- Века Рассвета.
  • По внезапному наитию он ткнул пальцем в купол, защищающий их от ночи.
  • 3. trimeszter vérszegénysége

Aztán sokatmondóan azt mondták: "Majd meggondolod magad. Egyébként udvarias beszélgetések hamar tolakodóvá tudnak válni. Rengeteg oka lehet egy nőnek arra, hogy ne akarjon anya lenni, és a legtöbb ezek közül nem magát a nőt helyezi előtérbe.

Ezért nem akarok több gyereket

De még mindig társadalmilag elfogadott nyilvánosan becsmérelni a nőket, mivel egyik ilyen ok sem tudott Gyerekeket akarok a köztudatba. Amikor kiskoromban az anyaság elkerülhetetlenségéről tanultam, sosem magyarázták el nekem, hogy milyen hétköznapiak ezek a tényezők, amelyekkel a nők számolnak, mint például az öröklődő betegségek továbbadása, az, hogy milyen veszélyes abbahagyni az életmentő gyógyszerek szedését terhesség alatt, a túlnépesedés veszélyei, a forrásokhoz való hozzáférés, és a tény, hogy jelenleg is gyermek él állami gondozottként az Egyesült Államokban.

Gyerekeket akarok az okok, és még sok hasonló, valamint a tény, hogy nem szeretek ilyen fontosságú döntéseket a véletlenre bízni, mind megerősítették a döntésemet, hogy sebészeti úton sterilizáltassam magam.

a genitális szemölcsök diagnosztizálása nőknél

Óriási erővel kezdtem kutatni. Teljes mértékben meg akartam érteni mindent a tubális okklúzióval kapcsolatban, ami csak egy tudományos kifejezése Gyerekeket akarok petevezetékek elköttetésének.

Tudni akartam az utóhatásokat, ismerni az elégedettségi mutatókat, kockázatokat, statisztikákat. Először erősnek éreztem magam. Tudják, azok alapján, amiket addig hallottam, azt gondoltam, hogy nagyon kevés olyan nő van, aki nem akar gyermeket.

Azonban rájöttem, hogy ötből egy amerikai nőnek sosem lesz saját gyermeke. Van, aki saját maga döntött így, és van, aki helyett a sorsa döntött. Taps De így már nem voltam egyedül. Ám minél többet olvastam, annál csüggedtebb lettem. Olvastam nők történeteit, akik kétségbeesetten próbálták elvégeztetni ezt az műtétet. Rájöttem, milyen gyakori dolog, hogy a nők kimerítik anyagi forrásaikat, nőgyógyászok tucatjait keresik fel éveken át, csak azért, hogy visszautasítsák őket, gyakran olyan gátlástalan tiszteletlenséggel, hogy feladják.

Gyereket akarok

A nők arról számoltak be, hogy az orvosok gyakran leereszkedőek voltak velük, és nem foglalkoztak a nők indíttatásával, hasonló megjegyzéseket elejtve, mint: "Jöjjön vissza, amikor már házas és van egy gyereke. Megdöbbentett, hogy bár minden jogi követelménynek megfeleltem, mégis harctérre léptem a rendelőbe lépve, ahol a testem feletti önrendelkezésért kellett küzdenem.

Ez megijesztett, de az elhatározásom sziklaszilárd volt. Emlékszem, milyen elegánsan öltöztem fel az első időpontra.

Nő vagyok és nem szeretnék gyereket – tényleg olyan nehéz ezt elfogadni?

Nevetés Egyenes háttal ültem. Világosan, Gyerekeket akarok beszéltem. Minden bizonyítékot az orvos elé akartam tárni, ami megmutatja, hogy több vagyok az aktámban lévő születési dátumnál.

Ilyesmiket mondtam, hogy: "Épp most diplomáztam, és jelentkezni fogok ezekre a doktori programokra, és ezeket a dolgokat fogom tanulni. Nevetés hogy ez szervesen hozzájárult ahhoz, aki vagyok. Tudom, mi a tájékoztatáson alapuló beleegyezés, szóval azt vártam, hogy mindent elmondanak újra, azonban egy ponton úgy tűnt, a tájékoztatás mögött hátsó szándék van, és hogy torzításokkal és felfújt statisztikákkal van átszőve.

A kérdések kezdtek inkább vallatásra hasonlítani. Először Gyerekeket akarok tűnt, azért kérdezgetnek, hogy jobban megértsék a helyzetemet, később viszont úgy éreztem, hogy Gyerekeket gyömbér méregtelenítés kérdéseikkel el akarnak gáncsolni.

Úgy éreztem, a tanúk padján, keresztkérdések tüzében állok. Az orvos a partneremről kérdezett. Mi lesz, ha az az ember akarni fog gyerekeket?

Gyereket akarok!

Így azt mondtam neki, emiatt ne aggódjon. A gyermekvállalással kapcsolatos álláspontomat mindig elmondom már az első randin.

Amikor megvolt a lagzi, mindenki azt kérdezi, hogy mikor jön a baba. Amikor megszületik a baba, mindenki azt kérdezi, hogy mikor jön a kistesó. A kisfiam 22 hónapos, néhány napja újra megkaptam az utolsó kérdést.

Nevetés Taps Nevetés Aztán azt kérte, hogy gondoljam végig, "hogy mennyire megbánhatom ezt húsz Gyerekeket akarok múlva", — mintha eddig nem tettem volna. Mondtam neki, hogy: "Oké, ha egy nap felébredek, és rájövök, hogy azt kívánom, bárcsak máshogy döntöttem volna, az igazság akkor is az, hogy csak egyetlen utat zártam ki, ami gyermekvállaláshoz vezet. Egyébként sincs szükségem a biológiára ahhoz, hogy családot alapítsak.

Mert ezek közül az első csak engem érint. A másik azonban érinti a gyereket, a gyerek fejlődését, a jóllétét — Taps és az emberekkel nem szabadna játszani. Aztán elmondta nekem, hogy miért nem fogja senki jóváhagyni a beavatkozást, és hogy főleg ő miért nem fogja.

11 brutálisan őszinte ok, amiért az Y generáció nem vállal gyereket - Gyermekmentes Övezet

Egy orvosi paternalizmus nevű fogalom miatt, ami lehetővé teszi számára, mint a jól tájékozott orvosom számára, hogy helyettem hozzon döntéseket Ezt az alkalmat felhasználta arra, hogy kimenjen a rendelőből, és megbeszélje az esetemet a lehetséges sebészemmel, és az ajtón át hallottam, ahogy úgy beszél rólam, hogy "ez a kislány".

Megbántottnak éreztem magam.

turmix spenót méregtelenítéssel

Meg akartam védeni magam. Meg akartam magyarázni minden egyes ilyen orvosnak, hogy hogyan bánnak velem, hogy lekicsinylőek és szexisták, Gyerekeket akarok hogy nekem nem kell ezt elviselnem. De elviseltem. Lenyeltem minden éles szót, ami a torkomban volt, összeszorítottam a szám, és ehelyett válaszoltam az összes lealacsonyító kérdésükre. Objektivitásért és támogatásért mentem oda, ehelyett azonban úgy éreztem, hogy elutasítanak és elhallgattatnak, és gyűlöltem magamat érte.

Gyűlöltem, hogy hagyom másoknak, hogy újra és újra tiszteletlenül bánjanak velem.

Gyereket akarok. Érdemes előtte kivizsgáltatnom magam?

De ez volt az egyedüli esélyem. Ez egy konzultáció volt a sok közül, amelyre mennem kellett.

Volt, hogy öt vagy hat orvossal találkoztam Gyerekeket akarok óra alatt. Kezdtem magam úgy érezni a rendelőben, mint heringek a dobozban. Ott volt az elsődleges orvosom, Gyerekeket akarok kollégája, az igazgató Úgy éreztem, mintha arra kérném őket, hogy fertőzzenek meg himlővel, ahelyett, hogy, nem is tudom, születésszabályozást kapjak. De nem hagytam annyiban, kitartó voltam, és végül egyiküket sikerült meggyőznöm, hogy végezze el a műtétet.

És még a rendelőben is, a beleegyező nyilatkozatok aláírásakor, miközben megkaptam a hormon injekciókat, és befejeztünk minden adminisztrációt Első kézből tapasztaltam meg újra és újra, ahogy az Gyerekeket akarok, legyen szó orvosokról, kollégákról, idegenekről, képtelenek voltak elválasztani női mivoltomat az anyaságomtól. Én mindig abban hittem, hogy a gyermekvállalás a nőiség egyfajta kiterjesztése, nem pedig a definíciója.

féreg az izmokban

Hiszem, hogy egy nő értékét sosem az alapján kellene meghatározni, hogy van-e gyermeke vagy nincsen, mivel ez megfosztja őt, mint felnőtt nőt, a teljes identitásától.

A nőknek van ez a csodálatos képességük, hogy életet tudnak teremteni, de amikor azt mondjuk, hogy ez a nők rendeltetése, azzal azt mondjuk, hogy a nő csak egy bizonyos célra vezető eszköz. Olyan könnyű elfelejteni, hogy a szerepek, amelyeket a társadalom ró ki ránk, sokkal többek, mint egyszerű titulusok. Mi van a súllyal, ami velük jár, a nyomással, hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak, a megkérdőjelezésükhöz társított félelemmel, és a vágyakkal, melyeket arrébb lökünk, hogy beilleszkedjünk?

Rengeteg út vezet a boldogságoz és a kiteljesedéshez. Mind nagyon másnak tűnik, de én hiszem, hogy minden egyes ilyen út az önálló döntéshez való joggal van kikövezve. Szeretném, ha a nők tudnák, hogy az anyaság mellett vagy ellen hozott döntésüknek semmi köze az értékükhöz vagy az identitásukhoz, mint házastársak, Gyerekeket akarok, vagy mint nők

megbeszélések