Gomba recept, Speciális étrend
Gomba receptek, Gombás ételek A gomba magas fehérjetartalma miatt igen fontos élelmiszer, és a táplálkozásélettani szempontból jelentős ásványi anyagok is, azonban a húst nem pótolja.
Gombás ételek gomba receptek gombából készült ételek. A változatos konyhának a gomba igen fontos nyersanyaga, mert sokféle tápláló gomba recept ízletes étel készíthető belőle.
Csak olyan gombát vegyünk, amelynek forgalomba hozatalát gombaszakértő engedélyezte. Csak annyit vásároljunk, amennyit azonnal elfogyasztunk, mert a gomba magas víztartalma miatt gyorsan romló élelmiszer, huzamosabb időn keresztül még hűtőszekrényben sem lehet tárolni.
A gombát igen gondosan kell megmosni és megtisztítani. Először elválasztjuk a kalapot a törzstől, majd eltávolítjuk a gomba héját.
- Nemi szemölcsök kezelése az arcon
- Dia Töltött gomba Az illatos és látványos előétel mindenki kedvence, a ropogós külső omlós belsőt takar, a töltelék pedig szinte bármi lehet, ami csak eszedbe jut.
- Alacsony kalóriatartalom Leírás A csiperke a gombák egy nemzetsége kb.
Tisztításkor a szár alsó végződését levágjuk, és a szárat kis hegyes késsel körülkaparjuk. A gombát ne áztassuk vízbe!
A gombát mindig nyilt láng felett, fedetlenül és folyadék hozzáadása nélkül készítjük. Lefedve a vízgőz megbarnítja. Hogy szép fehér színét megtartsa, csak közvetlenül elkészítése előtt daraboljuk fel.
Gomba receptek.