Gomba előnyök, Gombafogyasztás okosan - ujhelyijeno.hu
Akik ezeddig nem rajongtak a gombáért, jó, ha megnézik azokat az egészségügyi előnyöket, amik a gombafogyasztással járnak. Fogyókúra A Buffalo Egyetem tanulmányi eredményei alapján kimutatták, hogy a gomba a glükóz szint szabályozásában fontos gomba előnyök játszik. Különösen a nők számára fontos ténymegállapítás, hogy fogyasztása segít könnyebben ledobni a felesleges kilókat, ha pedig rendszeresen szerepel az étrendünkben, akkor még gomba előnyök vércukorszint is szabályozható vele.
Milyen előnyei vannak a gombának?
D vitaminban gazdag A D-vitamin alapvetően fontos az ember egészsége szempontjából. Érdekesség, hogy a gomba egyike azoknak a kevés zöldségeknek, amely ebben a vitaminban gazdag. Egy ös kutatás keretein belül öt különböző városban vásárolt gomba D-vitamin-szintjét vizsgálták.
Ez a mennyiség könnyen növelhető, ha néhány napig még napsugarak érik a gombákat. Ha szeretnénk több D-vitamint juttatni a szervezetünkbe, akkor juttassuk még több D-vitaminhoz a gombát mielőtt elkészítjük kedvenc gombás menünket.
- A gyomor antrum rákja
- Legfontosabb Édesség Gomba: az előnyök és a kár A gomba egyedülálló termék, amelyet az ember természetéből ad.
- A gombák ezért egészségesek - HáziPatika
Erősebb csontok A gomba a D-vitamin mellett, kalciumot is tartalmaz. Mindkettő fontos szerepet játszik abban, hogy csontjaink erősek maradjanak.
Szarvasgomba-termesztés a Fishing\u0026Hunting TV műsorán
Megfelelő mennyiségű kalciumbevitel csökkenti az ízületi fájdalmakat és a csontritkulást. Cukorbetegség kezelése Az elhízás és az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás miatt folyamatosan nő a cukorbetegek száma. Ennek megállítására vagy legalábbis csökkentésére a gombafogyasztás is lehet megoldás.
Immunrendszer Mint már sokszor említettük, a helyes táplálkozással —nem a pirulák szedésével- lehet fenntartani az erős immunrendszert és az általános egészségi állapotot.
Nem meglepetés, hogy a gomba ösztönzi és szabályozza immunrendszerünket, hiszen az egyik legnagyobb antioxidáns élelmiszerforrás a világon. A kutatások azt bizonyítják, hogy fogyasztásukkal csökkenthető az emlő; és prosztatarák két leggyakoribb fajtája.
Szerző: Kovács Ádám.