Ujhelyi Jenő

1927-ben született Budapesten . Hosszabb ideig restaurátorként dolgozik a fővárosi Aquincumi Múzeumnál, ahol számos katalógus grafikai tervezésével és kivitelezésével is megbízzák. Mind restaurátori, mind grafikai munkáit a rá jellemző műgonddal végzi.

1951-ben, a Fővárosi Képtár meghívása alapján önálló kiállítást rendez. Az ötvenes években pályamódosításra kényszerül. Ekkor végzi el tervezőépítész szakon a Műegyetem Építészmérnöki Karát. Az egyetem elvégzése után tervezőirodákban dolgozik, de az alkotást sem hagyja abba, mint az önkifejezés számára nélkülözhetetlen eszközét.

Művészi pályája nyugdíjazása után kap újabb lendületet. Kiállításain az ország számos városában megismerkedhettek képeivel. Ausztriában, Németországban, valamint Szlovéniában is volt alkalma kiállítani, ahol szép sikereket ért el.

Tevékeny élete 2008. május 20.-án bekövetkezett halálával ért véget.

Alkony csónakokkal (tájkép)Mezei csokor II. (csendélet)Falusi porta (városkép)Őszi táj (tájkép)Mocsár (tájkép)Paraszt reggeli (csendélet)Mezei csokor (csendélet)Levendula mező (tájkép)Jeges Badacsony II. (tájkép)
Felelős kiadó:
minden jog fenntartva | oldaltérkép | XHTML + CSS Valid