Baktériumok, Harc a baktériumok ellen

baktériumok

orr papilloma ct galandféreg-kezelés gyermeknél

Veszélyes baktériumforrás a baktériumok Kutatók azt vizsgálták, hogyan változik a szájflóra csókolózás közben, és rájöttek, hogy egyetlen csókkal akár 80 millió baktériumot adhatunk át, illetve kaphatunk. A csókolózás élettani hatásait már többször vizsgálták szakemberek, és azt már eddig is tudtuk, hogy számos pozitív hatása van a szervezetre és az egészségre nézve. Így többek baktériumok javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, javítja a bőr állapotát, kalóriát éget el, javítja a szív- és érrendszer működését, boldogságot nyújt, sőt, egyes szakemberek szerint a fogszuvasodás megelőzésében is hatékony.

Most azonban egy friss vizsgálatból kiderült, hogy a csókolózás nem baktériumok veszélytelen.

helmint parazita has eplan és szemölcsök

Holland kutatók szerint nyolcvanmillió baktériumot adunk át egyetlen, 10 másodperces baktériumok. Az emberi szervezetben, a bőr felszínén és a baktériumok több mint billió baktérium él, amelyek közössége, az úgynevezett mikrobiom dinamikus kölcsönhatásban van az emberi szervezettel, összetételét pedig nagymértékben befolyásolja a táplálkozás, az anyagcsere, a génállomány, az immunrendszer, valamint az egyén kora, és a környezetében élő személyek is.

széles szalagbetegség vektor giardia

Ugyanakkor a mikrobiomnak meghatározó a szerepe van az emésztésben, a tápanyagok szintézisében és a betegségek megelőzésében baktériumok. Remco Kort, a tanulmány vezető szerzője, az alkalmazott tudományos kutatások holland szervezete mikrobiológiai és rendszerbiológiai részlegének az igazgatója a kutatás céljait összefoglalva kiemelte, hogy eddig még senki sem vizsgálta a csókolózás hatását a baktériumokra a szájüregben, ahol több mint féle mikroorganizmus él.

A résztvevőknek elsősorban egy kérdőívet kellett kitölteniük, amelyeken részletesen taglalták a csókolózási szokásaikat, ezután pedig a kutatók nyálmintát vettek tőlük.

BAKTÉRIUM

Az eredmények azt mutatták, hogy ha egy pár viszonylag gyakran csókolózott, szájüregük mikroflórája hasonult egymáshoz. A baktériumok "uniformizálódása" különösen feltűnő volt azoknál a pároknál, amelyek naponta legalább kilencszer csókolóztak.

fonálféreg a boltban condyloma a hüvely nagyságában

megbeszélések